Naailessen voor kinderen

Lessen zit voor nu helaas vol

VANAF 8 JAAR

 

WAT LEREN DE KINDEREN TIJDENS DE NAAILES VOOR KINDEREN?

Tijdens de naailes voor kinderen starten de kinderen met eenvoudige opdrachten en gaan ze zelf leuke dingen maken. Na enige oefening stappen ze over naar het maken van een eenvoudige kledingstuk. De gevorderde naaistertjes kunnen – in overleg – zelf kiezen wat ze willen maken en leren steeds weer nieuwe technieken bij en de kneepjes van het vak.

 

MOETEN DE KINDEREN IETS MEEBRENGEN NAAR DE LES?

Kinderen kunnen gebruik maken van de naaimachines, gereedschappen en materialen uit de zaak, maar mogen zeker (graag zelfs) eigen spullen meenemen, denk hierbij aan een stoffenschaar, spelden, stoffen.

 

INFORMATIE VOOR DE OUDERS/VERZORGERS

Je kind leert met het volgen van de naaicursussen meer dan je misschien in eerste instantie denk! Je kind ontwikkelt in een prettige sfeer de volgende vaardigheden:

  • leert op een veilige manier omgaan met een naaimachine 
  • gaat creatief aan de slag met vorm en kleur;
  • leert eigenschappen en kwaliteiten van verschillende stofsoorten kennen;
  • ontwikkelt het technisch en logisch inzicht: hoe zet je een werkstuk in elkaar, wat is logisch? (stap voor stap plannen en in de juiste volgorde uitvoeren);
  • ontwikkelt het ruimtelijk inzicht: hoe wordt een tweedimensionale vorm (het patroon) omgezet in een driedimensionale vorm (het werkstuk) en andersom;
  • leert ordelijk en systematisch werken;
  • ontwikkelt de fijne motoriek.

Als ouder/verzorger ben je altijd welkom om een kijkje te komen nemen in het Atelier van Kel's aan het begin of het einde van de les.

Prijzen
Lestijden en dagen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »